De scheepvaart is veel in het nieuws door de vracht- en staalprijzen die blijven stijgen. Ondanks de stijgende prijzen gaat het vrachtvervoer meestal door, en het is belangrijk dat de vracht accuraat wordt vervoerd. En dat is waar ILS u kan helpen: wij zijn experten in het vastzetten van lading. Gaat u uw lading over zee vervoeren? Dan heb je ladingzekering materiaal nodig! ILS is een wereldspeler, gespecialiseerd in vrachtbeveiligingstechnologie. Ons magazijn bevat een zeer grote voorraad van alle producten die verband houden met het vastsjorren van hoge kwaliteit. Of u nu twistlocks, kettingen, hendels, D-ringen, sjorringen en nog veel meer nodig hebt: bij ons bent u aan het juiste adres. Lees meer over onze diensten, producten, geschiedenis en hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Wat is het vastzetten van lading?

Het vastzetten van lading betekent dat ervoor wordt gezorgd dat ladingen tijdens het vervoer, bijvoorbeeld overzee, niet kunnen verschuiven of tegen elkaar kunnen schuren. Onjuiste vastzetting kan leiden tot ongevallen, milieuschade en soms zelfs tot verlies van mensenlevens. Deze situaties kunnen worden voorkomen door de lading vast te zetten volgens de door de autoriteiten vastgestelde richtlijnen en door gebruik te maken van ladingvastzetmiddelen.

Wat is het doel van het vastzetten van lading?

Het vastzetten van lading is belangrijk voor de veiligheid op zee. Als de opslag van de lading niet veilig genoeg is, kan dit leiden tot ernstige scheepsrampen, schade en verwondingen. Dit eist zijn tol van de geladen lading, veroorzaakt schade aan andere lading in de buurt of werpt de lading zelfs overboord. Het beveiligen van lading is niet alleen belangrijk op zee, maar ook tijdens het laden en lossen.

De voordelen van ladingzekering

Het belang van ladingbeveiliging krijgt niet altijd de aandacht die het verdient, wat leidt tot schade aan de lading, verlies van eigendommen en soms zelfs verlies van mensenlevens. Maar wat zijn de voordelen van ladingzekering?

 • De veiligheid van de lading en de mensen die de lading behandelen
 • Bescherming van apparatuur en drager tegen beschadiging
 • Naleving van wetten en voorschriften
 • Vermijden van financiële verliezen
 • Positieve bedrijfsreputatie
 • Voorkomen van puin
 • Vermindering van de opruimingskosten
 • Voorkomen van rechtszaken en boetes
 • Diefstal van lading voorkomen

Uw beveiligde lading specialist

Wij ondersteunen de industrie door het leveren van kwaliteitsproducten en uitstekende service en ondersteuning. Met onze hoofdzetel in Antwerpen, leveren wij aan onze klanten sinds 1974. Het begon met een winkel op ’t Eilandje, een karakteristieke havenbuurt in het noorden van Antwerpen, waar Britse handelaren in twistlocks begonnen te handelen. Nu is de haven van Antwerpen de tweede grootste haven van Europa en de vijfde grootste wereldwijd! Deze zeehaven, 80 kilometer landinwaarts, heeft uitgebreide toegangspoorten tot alle hoeken van Europa en een grote binnenlandse toegang tot wegen, spoorwegen en waterwegen en bedient jaarlijks meer dan 180 miljoen ton goederen.

Terwijl de haven van Antwerpen in de loop der eeuwen is uitgegroeid tot een toonaangevende wereldhaven en belangrijk vrachtknooppunt, is ILS uitgegroeid van een kleine opslagplaats tot een wereldspeler gespecialiseerd in ladingzekeringstechnologie. Op dit moment kunnen we zeggen dat we een leverancier van wereldklasse zijn op het gebied van sjormaterialen. Wij leveren kwaliteitsproducten die uw lading veilig houden en beschermen. Ons ervaren team van professionals staat klaar om reders, scheepswerven en bedrijven te adviseren over onze producten voor ladingzekering

Wij bieden verschillende beveiligde producten aan. Hieronder vindt u een selectie.

Twistlocks

Bij ILS kun je verschillende twistlocks vinden. Het is ontworpen om containers te stapelen en te vergrendelen. Een twistlock en een hoekstuk vormen samen een gestandaardiseerde draaibare connector voor het vastzetten van zeecontainers. Twistlocks worden meestal gebruikt op het dek van een schip. Er zijn 2 soorten twistlocks: het standaard tussendraaislot met een handvat en het halfautomatische twistlock met een draadveer.

Sjorstangen en spanschroeven

Sjorstangen zijn inrichtingen die, in combinatie met spanschroeven, worden gebruikt om de containersjorringen van een schip onder spanning te brengen. De draaikop is zo gemaakt dat hij in het uiteinde van het hoekgietstuk van de container past. Het andere uiteinde wordt bevestigd aan de juiste spanschroef voor de specifieke container. De spanschroef wordt op zijn beurt met een sjorplaat aan het scheepsdek vastgemaakt. Er zijn 2 types: de knop sjorstang die moet worden gebruikt met de knopspanschroef en de oog/zwenkkop sjorstang die moet worden gebruikt met de kaak/haak spanschroeven. Wij bieden deze spanschroeven en sjorringen aan. Onze spanstangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Stapelen van kegels

Stapelconussen zijn containersjorringen die perfect passen in de gaten op de hoeken van containers. Zij zijn speciaal gemaakt om gestapelde containers op een schip uit te lijnen en te voorkomen dat zij vallen. Zij sluiten echter geen containers op elkaar aan. Om ervoor te zorgen dat de containers niet vallen door extreem slecht weer of andere oorzaken, kan een dubbele stapelconus worden geplaatst die de containers horizontaal uitlijnt. Stapelkegels worden meestal gebruikt in het ruim van een schip. Zij zijn verkrijgbaar met en zonder flens.

De voordelen van ILS: wereldspeler in ladingbeveiligingstechnologie

Als professional in de marine- en offshore-industrie weten we dat je niet zomaar een haven binnenloopt in een storm. Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van sjorproducten. Ons magazijn is tot de rand gevuld met de beste producten op de markt. Letterlijk alles wat je nodig hebt om een strak schip te runnen. De voordelen van ILS:

 • Snelle levering
 • Beste prijs
 • Wereldwijde speler
 • Eigen producten
 • Beste service
 • Verkoopt aan 100+ landen

Altijd veilig met ILS

Het beveiligen van de lading moet een prioriteit zijn. Door er tijd in te investeren wordt de veiligheid van de lading verzekerd en worden mogelijke verliezen en zelfs verlies van mensenlevens voorkomen. Met onze beveiligingsproducten zorgt u ervoor dat uw goederen veilig en zonder schade op hun bestemming aankomen.

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.