ladingzekering

De scheepvaart is veel in het nieuws door de vracht- en staalprijzen die blijven stijgen. Ondanks de stijgende prijzen gaat het vrachtvervoer meestal gewoon door, en het is belangrijk dat vracht nauwkeurig wordt vervoerd. En daar kan ILS u bij helpen: wij zijn expert in het vastzetten van lading. Gaat u uw lading over zee vervoeren? Dan heeft u ladingzekeringsmateriaal nodig! ILS is een wereldspeler gespecialiseerd in ladingzekeringstechniek. In ons magazijn ligt een zeer ruime voorraad van alle hoogwaardige sjormaterialen. Of het nu gaat om twistlocks, kettingen, hendels, D-ringen, spanstangen en meer: bij ons bent u aan het juiste adres. Lees meer over onze diensten, producten, geschiedenis en hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Wat is ladingzekering?

Lading zekeren betekent ervoor zorgen dat ladingen niet verschuiven of tegen elkaar schuren tijdens het vervoer, bijvoorbeeld overzee. Onjuiste vastzetting kan leiden tot ongelukken, milieuschade en soms zelfs verlies van mensenlevens. Deze situaties kunnen worden voorkomen door lading vast te zetten volgens de richtlijnen van de autoriteiten en het gebruik van materialen om lading vast te zetten.

Wat is het doel van het vastzetten van lading?

Het vastzetten van lading is belangrijk voor de veiligheid op zee. Als de opslag van lading niet veilig genoeg is, kan dit leiden tot ernstige scheepsrampen, schade en letsel. Dit eist dan weer zijn tol van de geladen lading, waardoor andere lading in de buurt schade oploopt of zelfs overboord slaat. Het vastzetten van lading is niet alleen belangrijk op zee, maar ook tijdens het laden en lossen.

De voordelen van ladingzekering

Het belang van ladingzekering krijgt niet altijd de nodige aandacht, wat leidt tot schade aan de lading, verlies van eigendommen en soms zelfs tot verlies van mensenlevens. Maar wat zijn de voordelen van ladingzekering?

 • De veiligheid van de lading en de mensen die met de lading omgaan
 • Bescherming van apparatuur en vervoerder tegen schade
 • Voldoen aan wet- en regelgeving
 • Vermijden van financiële verliezen
 • Positieve bedrijfsreputatie
 • Het voorkomen van puin
 • Minder opruimkosten
 • Vermijden van rechtszaken en boetes
 • Voorkomen van ladingdiefstal

Uw specialist in het vastzetten van lading

Wij ondersteunen de industrie met kwalitatieve producten en een uitstekende service en ondersteuning. Met ons hoofdkantoor in Antwerpen leveren wij al sinds 1974 aan onze klanten. Het begon met een winkel op ’t Eilandje, een karakteristieke havenbuurt in het noorden van Antwerpen, waar Britse handelaren begonnen met de handel in twistlocks. Nu is de haven van Antwerpen de tweede grootste haven van Europa en de vijfde grootste wereldwijd! Deze zeehaven, 80 kilometer landinwaarts, heeft uitgebreide toegangspoorten tot alle uithoeken van Europa en een grote toegang tot wegen, spoorwegen en waterwegen in het binnenland en bedient jaarlijks meer dan 180 miljoen ton vracht.

Twistlocks

Bij ILS vindt u verschillende twistlocks. Deze zijn ontworpen om containers te stapelen en te vergrendelen. Een twistlock en corner casting vormen samen een gestandaardiseerde roterende verbinding voor het vastzetten van zeecontainers. Twistlocks worden meestal gebruikt op een dek van een schip. Er zijn 2 soorten twistlocks: de standaard tussendraaisluiting met een handvat en de halfautomatische twistlock met een draadveer.

ladingzekering

Spanstangen en spanschroeven

Spanstangen zijn apparaten die in combinatie met spanschroeven worden gebruikt voor het spannen van de containerbinding van een schip. De draaikop is gemaakt om in het uiteinde van het hoekgietstuk van de container te passen. Het andere uiteinde wordt bevestigd aan de juiste spanschroef voor de specifieke container. De spanschroef wordt op zijn beurt met een sjorplaat aan het scheepsdek vastgemaakt. Er zijn 2 soorten: de knopspanplaat die moet worden gebruikt met de knopspanplaat en de oog/zwenkkop spanplaat die moet worden gebruikt met de kaak/haak spanplaten. Wij bieden deze spanschroeven en spanstangen aan. Onze spanstangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

ladingzekering

Stackers

Stackers zijn containerspanners die perfect passen in de gaten op de hoeken van containers. Ze zijn speciaal gemaakt om gestapelde containers op een schip uit te lijnen en te voorkomen dat ze vallen. Ze vergrendelen de containers echter niet. Om ervoor te zorgen dat de containers niet vallen door extreem slecht weer of andere oorzaken, kan een dubbele stacker worden geplaatst die de containers horizontaal uitlijnt. Stackers worden meestal gebruikt in het ruim van een schip. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder flens.

ladingzekering

De voordelen van ILS: wereldspeler in ladingzekering

Als professional in de marine- en offshore-industrie weten we dat u in een storm niet zomaar een haven aandoet. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en produceren van sjorbanden. Ons magazijn is gevuld met de beste producten op de markt. Letterlijk alles wat u nodig heeft om een strak schip te runnen. De voordelen van ILS:

 • Snelle levering
 • Beste prijs
 • Wereldwijde speler
 • Eigen producten
 • Beste service
 • Verkoopt aan 100+ landen
 • Altijd veilig met ILS

Ladingzekering moet een prioriteit zijn.

Tijd investeren in ladingzekering zorgt voor veiligheid van de lading en voorkomt mogelijke verliezen en zelfs verlies van mensenlevens. Met onze sjorproducten zorgt u ervoor dat uw goederen veilig en zonder schade op de plaats van bestemming aankomen.

Meer weten of een offerte aanvragen?