In totaal hebben wij 8 verschillende productcategorieën, elk met hun eigen doel. Sommige beschermen tegen water en zorgen voor probleemloze kabelverbindingen. Andere zijn conische geautomatiseerde producten, die worden gebruikt om containers vast te zetten wanneer zij op een schip worden vervoerd. In 8 stappen leggen we uit wat de doelen en verschillen zijn.

DEK MOFFEN EN D-RINGEN

Desk Sockets (dekmoffen) en D-ringen zijn twee verschillende soorten producten. D-ringen hebben meestal de vorm van de letter D. Dekmoffen kunnen allerlei vormen hebben. Beide soorten producten hebben ook verschillende subvoordelen. Zij hebben echter één algemeen ding gemeen: beide producten hebben een lasbaar sjorpunt waarvan de riem aan het dek van het vaartuig wordt gelast. Het kan worden gebruikt met sjorkettingen of spanbanden om de lading aan dek vast te maken.

Deck Sockets beschermen tegen water en zorgen voor probleemloze kabelverbindingen. D-ringen zijn dekbeslag dat hoofdzakelijk wordt gebruikt bij het vastmaken van een schip. Al onze D-ringen zijn opvouwbaar en fungeren als perfecte sjorpunten. Wij bieden eenheden die kunnen worden gebruikt op het dek, voor het vastsjorren van auto’s of voor de stuitligging.

STAPELKEGELS EN TWISTLOCKS

Stapelkegels en Twistlocks brengen containers op één lijn en voorkomen dat ze van het schip vallen. Stapelkegels worden voornamelijk gebruikt in het ruim van het vrachtschip, terwijl de Twistlocks voornamelijk op het dek worden gebruikt. Ze bedienen dus twee verschillende gebieden van de boot, maar beide producten zorgen ervoor dat uw lading veilig en uitgelijnd is.

Naast het feit dat beide producten lading op één lijn brengen, hebben zij ook elk hun eigen USP. Stacking Cones zijn containersjorringen die perfect passen in de gaten op de hoeken van containers. Aangezien zij speciaal zijn gemaakt om gestapelde containers op een schip uit te lijnen en te voorkomen dat zij vallen, sluiten zij de containers niet op elkaar aan. Er kan een dubbele stapelconus worden geplaatst die de containers horizontaal uitlijnt.

Twistlocks zijn kegelvormige geautomatiseerde inrichtingen die worden gebruikt om containers op een schip vast te zetten. Ze hebben een draaimechanisme dat in elke hoekgieting van de containers gaat. In tegenstelling tot stapelkegels, kunnen ze ook worden gebruikt om ze aan elkaar vast te maken.

SPANSTANGEN EN SPANSCHROEVEN

Lashing Bars (spanstangen) en Turnbuckles (spanschroeven) lijken op elkaar omdat zij beide de containersjorringen van een vrachtschip overspannen. Sjorstangen zijn inrichtingen die in combinatie met spanwartels worden gebruikt om de containersjorringen van een schip te spannen. Spanschroeven worden gebruikt om de scheepscontainersjorringen te spannen.

Wij bieden in totaal 7 verschillende producten aan in deze categorie, die ervoor zorgen dat ze altijd in een hoek van de container passen en dat de spanning flexibel kan worden aangepast. Bovendien bieden de producten allemaal hun eigen technische voordelen, zodat wij kunnen garanderen dat er voor elke vraag een oplossing is.

STEUNEN EN BRUGVERBINDINGEN

Onze vierde productcategorie omvat steunen en brughulpstukken. In de ruimen wordt sjormateriaal gebruikt om containerblokken te maken. Brugfittings worden gebruikt voor zij-aan-zij opslag en meervoudig stapelen van containers. De steunen hebben een draagvermogen van 850 en de brugfittingen zijn de perfecte steun om uw containers veilig naast of op elkaar te stapelen. Beide producten zijn gemaakt van staal met een hoge treksterkte.

ELEPHANT FOOT SOCKETS EN CARLASHING SOCKETS

De naam van het product “Elephant Foot Sockets” zegt het al: het zijn vaste sjorpunten in de vorm van olifantenvoeten. De Carlashing Sockets geven ook hun doel aan: het zijn vaste sjorpunten om uw auto’s en andere lading aan boord van een schip vast te zetten. Beide producten zijn vervaardigd uit hooggebogen en gelast staal met grote treksterkte. Wij bieden vijf verschillende producten aan om ervoor te zorgen dat uw olifantenvoeten en wagens veilig worden vastgezet aan boord van het vrachtschip.

SJORKETTINGEN, SPANSCHROEVEN EN SPANNINGSHEFBOMEN

Deze keer behandelen we 3 producten met elk hun eigen kenmerken. Onze sjorkettingen zijn kettingen voor het veilig vastsjorren van lading of containers. Spanschroeven zijn haken die worden gebruikt om de tuigage en de sjorringen van een schip aan te spannen. En de spanhendels verhogen de spanning op de sjorkettingen en maken frequente aanpassingen en gemakkelijk vastzetten mogelijk. We zien vaak dat de 3 producten elkaar versterken.

WEBLASHINGS, TRAILERHORSES AND CHOCKS

Als u voertuigen vervoert op uw vrachtschip, dan zijn deze drie producten van onbetwistbare waarde. Elk van hen zorgt ervoor dat de voertuigen veilig en stabiel op het vrachtschip kunnen rijden. Vooral voor grotere voertuigen wordt een combinatie van de producten aanbevolen. Wij zullen u hierover graag adviseren.

In het kort dienen de producten de volgende drie doelen:

  • Weblashings zijn riemen om auto’s en andere vracht in de ruimen stevig vast te zetten.
  • Trailerhorses zijn sjormaterialen die worden gebruikt om aanhangwagens te ondersteunen.
  • Klampen (chocks) worden gebruikt om de wielen van auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen vast te zetten.

CORNER CASTINGS

Onze laatste productcategorie is Corner Castings, die, heel eenvoudig gezegd, de hoeken van een zeecontainer zijn. Deze structurele elementen worden gebruikt om een zeecontainer te verbinden met vervoersmodaliteiten (schip, spoor, weg, …) of met andere zeecontainers. De gietstalen hoekstukken zijn geschikt voor het bouwen van een complete container of voor reparatiewerkzaamheden. De hoekafgietsels (corner castings) worden vaak gebruikt in een zelf ontworpen constructie.

Eenvoudig en complex tegelijk

Onze op zichzelf staande producten zijn zeer eenvoudig en dienen vaak een duidelijk doel. Onze productportefeuille groeit echter voortdurend en wij hebben van onze klanten geleerd dat hoe meer producten wij aanbieden, hoe complexer het wordt.

Achter onze producten staat een zeer toegewijd team dat klaar staat om u te helpen de juiste oplossingen te vinden. Stel ons dus gerust uw vraag, of u die nu op de website kunt vinden of niet, want persoonlijk contact maakt het voor iedereen net dat tikkeltje leuker! Wij staan dagelijks in contact met mensen van over de hele wereld. En dat levert een hoop leuke en interessante inzichten op.