lashing producten

Lashing producten

Wij hebben een enorme hoeveelheid lashing producten, verdeeld over 8 verschillende productcategorieën. Sommige lashing producten beschermen tegen water en zorgen voor probleemloze kabelverbindingen. Andere zijn kegelvormige automatische apparaten, die worden gebruikt om containers vast te zetten tijdens het vervoer op een schip.

In 8 stappen leggen we het doel van elke categorie lashing producten uit en geven we de verschillen aan.

decksockets EN D-RINGEN

Decksockets en D-ringen zijn twee verschillende soorten spanmiddelen.
D-ringen hebben meestal de vorm van de letter D. Decksockets kunnen allerlei vormen hebben. Beide soorten lashing producten hebben ook verschillende subvoordelen. Ze hebben echter één algemeen ding gemeen: beide producten hebben een lasbaar vastzetpunt waarvan de band aan het dek van het schip wordt gelast. Het kan worden gebruikt in combinatie met sjorbanden of spanbanden om de lading aan dek vast te zetten.

Decksockets beschermen tegen water en zorgen voor probleemloze kabelverbindingen.

D-ringen zijn dekbeslag dat vooral wordt gebruikt bij het vastmaken van een schip. Al onze D-ringen zijn opvouwbaar en functioneren als perfecte sjorpunten. Wij bieden eenheden aan die kunnen worden gebruikt aan dek, voor het vastsjorren van auto’s of voor de breech base socket.

lashing producten

stackers EN TWISTLOCKS

Stapelkegels (Stackers) en Twistlocks lijnen containers op een schip uit en voorkomen dat ze van het schip vallen. Stackers worden vooral gebruikt in het ruim van het vrachtschip, terwijl de Twistlocks vooral op het dek worden gebruikt. Ze bedienen dus twee verschillende gebieden van het schip, maar beide lashing producten zorgen ervoor dat uw lading veilig en uitgelijnd is.

Naast het feit dat beide producten lading uitlijnen, hebben ze allebei hun eigen USP’s. Stacking Cones zijn containersjorringen die perfect passen in de gaten op de hoeken van containers. Omdat ze speciaal zijn gemaakt om gestapelde containers op een schip uit te lijnen en te voorkomen dat ze vallen, sluiten ze de containers niet aan elkaar vast. Er kan een dubbele Stacking Cone worden geplaatst die de containers horizontaal uitlijnt.

Twistlocks zijn conische geautomatiseerde apparaten die worden gebruikt om containers op een schip vast te zetten. Zij hebben een draaimechanisme dat in elke hoekgieting van de containers gaat. In tegenstelling tot Stacking Cones kunnen zij ook worden gebruikt om de containers aan elkaar te vergrendelen.

lashing producten

SJORSTANGEN EN SPANSCHROEVEN

De overeenkomst tussen sjorstangen en spanschroeven is dat beide de containersjorringen van een vrachtschip overspannen. Sjorstangen zijn apparaten die in combinatie met spanschroeven worden gebruikt om de containersjorringen van een schip te spannen. Spanschroeven worden gebruikt om de container spanbanden van een schip te spannen.

Wij bieden in deze categorie in totaal 7 verschillende sjormiddelen, die ervoor zorgen dat ze altijd in een hoek van de container passen en dat de spanning flexibel kan worden ingesteld.

Daarnaast bieden deze lashing producten allemaal hun eigen technische voordelen, zodat we kunnen garanderen dat er voor elke vraag een oplossing is.

lashing producten

STEUNEN EN bridgefittingen

Onze vierde productcategorie omvat steunen en bridgefittingen.  Dit bevestigingsmateriaal wordt in de ruimen gebruikt om containerblokken te maken.

Bridgefittingen worden gebruikt voor zij-aan-zij opslag en het stapelen van meerdere containers.

De steunen hebben een draagkracht van 850 en de bridgefittingen zijn de perfecte ondersteuning om uw containers veilig naast elkaar of naast elkaar te stapelen. Beide producten zijn gemaakt van hoogwaardig staal.

lashing producten

Elephant foot sockets EN Carlashing producten

De naam van het product Elephant Foot Sockets zegt het al: het zijn vaste sjorpunten voor olifantenvoeten. De Engelse benaming Carlashing geeft ook hun doel aan: sjorproducten om auto’s en andere lading aan boord van een schip vast te zetten.

Beide sjorproducten zijn vervaardigd uit hoog gebogen en gelast staal met een hoge treksterkte.

Wij bieden vijf verschillende producten om ervoor te zorgen dat uw olifantsvoeten en auto’s veilig aan boord van het vrachtschip worden vastgezet.

lashing producten

SJORKETTINGEN, SPANSCHROEVEN EN SPANHENDELS

Deze keer behandelen we 3 sjorproducten met al hun eigen kenmerken. Onze sjorbanden zijn kettingen voor het veilig vastzetten van lading of containers. Kettingspanhaken zijn haken die gebruikt worden om de tuigage en sjorringen van een schip aan te spannen.

De spanhendels verhogen de spanning op de sjorbanden en maken frequente aanpassingen en eenvoudige vastzetting mogelijk. We zien vaak dat deze 3 producten elkaar versterken.

lashing producten

spanriemen, TRAILERHORSES EN keggen

Als u voertuigen vervoert op uw vrachtschip, dan zijn deze drie sjorproducten van onmiskenbare waarde. Stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat de voertuigen veilig en stabiel op het vrachtschip kunnen rijden. Vooral voor grotere voertuigen is een combinatie van de producten aan te bevelen. Wij adviseren u hier graag over.

Kort gezegd dienen de producten de volgende drie doelen:

  • Spanriemen zijn spanbanden om auto’s en andere lading in de ruimen stevig vast te zetten.
  • Trailerhorses zijn sjorbanden die gebruikt worden om trailers te ondersteunen.
  • Keggen worden gebruikt om de wielen van auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen vast te zetten.
lashing producten

HOEKSTUKKEN

Onze laatste productcategorie is hoekstukken, die, heel eenvoudig gezegd, de hoeken van een zeecontainer vormen.

Deze structurele elementen gebruikt men om een zeecontainer te verbinden met transportmiddelen (schip, spoor, weg, …) of met andere zeecontainers.

De gietstalen hoekstukken zijn geschikt voor het bouwen van een complete container of voor reparatiewerkzaamheden. De hoekstukken worden vaak gebruikt in een zelf ontworpen constructie.

lashing producten

Eenvoudig en complex tegelijk

Onze op zichzelf staande lashing producten zijn zeer eenvoudig en dienen vaak een duidelijk doel. Ons productaanbod groeit echter voortdurend en we hebben van onze klanten geleerd dat hoe meer producten we aanbieden, hoe complexer het wordt.

Achter onze lashing producten staat een zeer toegewijd team, klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossingen. Stel ons dus gerust uw vraag, of u die nu op de website kunt vinden of niet, want persoonlijk contact maakt het voor iedereen net iets leuker!

Wij staan dagelijks in contact met mensen van over de hele wereld. Dat levert veel kennis en interessante inzichten op.