veiligheid op het werk

Voorkom problemen bij het vastzetten van lading

Vracht vastzetten kan gevaarlijk werk zijn. Er gebeurt veel om je heen en boven je, terwijl je de lading vastzet. Leer deze gratis tips uit uw hoofd en werk zo veilig mogelijk.

1. Draag de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Als je werkt zonder de juiste uitrusting, is je leven in gevaar.

2. Begrijp alle veiligheidsprocedures. Ken de methodes en praktijken van vrachtbehandeling en zorg ervoor dat u ze correct toepast.

3. Identificeer de schuilplaatsen. Je moet je bewust zijn van je schuilmogelijkheden. Ze zullen je beschermen als de lading valt.

4. Zet uw lading goed vast. Beveiligde lading = veilige lading. Losse voorwerpen kunnen gevaarlijk zijn.

5. Gebruik uw hefwerktuigen op de juiste manier. De apparatuur moet getest en onderhouden zijn volgens de voorschriften en regels.

6. Ga niet onder een gehesen lading staan. Zorg voor een veilig pad voor het hijsen van de lading en maak het personeel goed bewust van het laadpad. Blijf uit de buurt van binnenkomende lading.

7. Controleer afgesloten ruimten op hun zuurstofgehalte en ventileer grondig alvorens ze te betreden.

8. Hanteer geen lading bij slecht zicht. U moet elk gebied van uw werkplek duidelijk zien.

9. Houd toezicht tijdens de behandeling van bulkladingen. Dit garandeert een veilige behandeling van de lading en zorgt ervoor dat er steeds iemand toezicht houdt op de mensen die in het luik werken.

 

Als op enig moment de veiligheid op de werkplek in gevaar komt, is het belangrijk contact op te nemen met de supervisor. Leg hem de onveilige situatie uit en zorg voor de juiste oplossing om in een veilige omgeving te werken.

Op zoek naar sjormateriaal? Bekijk onze producten.

veiligheid op het werk
veiligheid op het werk
veiligheid op het werk